Често задавани въпроси

 

На кадър ли се ценообразува услугата?

На някои от услугите ни в ценоразписа, ценообразуването е на брой кадър. Това невинаги означава, че това е окончателната цена, тъй като всеки продукт има своите особености. Цената на кадър, описана в ценоразписа, се основава на сравнително лесен за заснемане продукт, който не изисква специална подготовка и нагласяне при заснемане. Има катъегории продукти, които обаче биха могли да направят последващата обработка по-трудоемка, което може да повлияе на цената. Такъв тип продукти са, продукти с отражателни повърхности, повърхности с цвят близък, до цвета на фона, бижута, продукти от стъкло, много малки или много големи предмети, продукти, които изискват допълнителни приспособления за нагласяне и т.н.

Когато става въпрос за голямо количество продукти, ценообразуването може да се изчисли на база време, за изпълнение на проекта. Често, това може да намали общата стойност на услугата.

 

Правите ли снимки за паспорт?

Паспортните снимки не са от нашата компетенция. Не е така, защото не можем да изпълним изискванията, а защото би ни отнело твърде много време за прустройство на студиото ни, което в по-голяма част от времето се занимава с продуктова фотография. Поради това, че такъв тип снимки не са ни приоритет, не сме си заделили статично пространство само за този вид снимки. По тази причина не можем да ви предложим адекватна цена.

 

Искам да си направя портретна фотосесия, какво може да ми предложите?

Портретна фотосесия е доста общо понятие. Много е важно да имате идея с каква цел искате да си направите фотосесията. Тя може да бъде бизнес или лична фотосесия, може да е фотосесия за социалните медии или просто за лично ползване. Студийната фотосесия може да бъде на едноцветен, бял, сив или черен фон. В постобработката има възможност за оцветяване на фона. Важно е предварително да се има идея какво искате да постигнете след постобработката, за да се прецени правилно на какъв фон ще се снима. Снимките в студио са подходящи за бизнес фотосесии, арт и актова фотография. За лични фотосесии и снимки, които ще бъдат използвани за социалните мрежи, препоръчвам да се мисли в посока външни фотосесии или снимки в едтествен декор. Външните снимки са малко по-трудни за организиране, тъй като невинаги е лесно да се съобрази датата на фотосесията с климатичните условия и светлината. Също така, ако искате да постигнете разнообразие в кадрите, ще ви е по-трудно да се преобличате. При снимки в естествен интериор, в зависимост от наличното осветление, ще се предвиди и допълнително такова. За разлика от външното, интериорното осветление не се променя толкова бързо, като естественото и ще има повече възможност за нагласяне на светлината, така че да се получи по-артистично излъчване.  Повече подробности за това, как да се подготвите за фотосесия, може да прочете тук:

 

Гарантирате ли конфедициалност и запазване на личните данни?

Можем да ви гарантираме, че без ваше разрешение, няма да използваме снимки, които показват лицето ви или разпознаваеми части от тялото ви. За някои видове фотосесии е възможно да поискаме разрешение за използването им за лична реклама и единствено вие решавате дали да дадете такова. Оригиналните файлове се пазят в Google Drive минимум 1 година, но достъп до тях имате само вие и ние.

 

Правите ли печат на снимки?

Засега не, но обмисляме възможността да го предлагаме като услуга в бъдеще, но можем да ви препоръчаме качествени фотостудия, които могат да ви направят качествен печат, дори и в много големи размери.

 

В какво качество получаваме готовите снимки?

В повечето случаи, целта на снимките е интернет пространството. След завършване на проекта ние ще ви предадем снимките в резолюция подходяща и оптимизирана за интернет и мобилни телефони, и максималната резолюция, която е подходяща за печат. Ще получите снимките под формата на линкове към Google Drive. Снимките, които са в максимална резолюция, препоръчвам да не се теглят на мобилни устройства, тъй като размера им е много голям. Може да ги изтеглите на компютър или лаптоп, и да си ги архивирате на ваши устройства.

 

Какви са сроковете за изпълнение?

Опитваме се, да сме максимално бързи и клиентът да получи във възможно най-кратки срокове завършените материали. В повечето случаи изпълнението на неголеми проекти може да е в рамките на 1 седмица, в редки случаи, максималният ни срок за изпълнение е 2 седмици. По-големите проекти може да изискват повече време за изпълнение, но е възможно за такъв тип проекти да се предават готови материали на няколко етапа.

Ако има проект, който изисква много кратки срокове за изпълнение, имаме възможности да съдействаме и с нужната организация, да се намалят сроковете за изпълнение.

 

Колко време предварително трябва да запазя час за фотосесия?

Всичко зависи от моментната натовареност на студио. В повечето случаи може да се насрочи дата за снимки до 1 седмица, но понякога имаме периоди на изпълнение на по-мащабни проекти и е възможно да са необходими до 2 седмици за предварително записване.

Фотограф: Петър Иванов
Free Joomla templates by Ltheme